Kemal Kılıçdaroğlu Sözleri

Gönder Pinle Telegram Tumblr LinkedIn +

Geliyorum, iktidara geliyoruz. Yolsullların, ezilenlerin haklarını korumak için geliyoruz. Mustafa Kemal’den İnönü’ye Ecevit’ten Baykal’a kadar bize bırakılan görkemli tarihin altında iktidara taşıyacağız. Hepinizi en içten duygularla selamlıyorum.

İki olay yüreğimizi burktu. Baykal’a yapılanların failleri bulunmadı, faiileri bulunması, bnoynumuzun borcudur. Hükümete düşen eğer içinde değilse failleri bulmaktır. Yoksa biz iktidara gelince hesabı soracağız.

İkincisi Zonguldak’taki acıdır. Recep Bey ölüm bu mesleğin kaderidir diyor. Başka yerde kader olmayan Zonguldak’ta kader oluyor.

Onların kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. İş güvenşiği nedir biz onlara öğretecğiz. Bu işçilerimizin bir sorunu daha var. bu işçilerin tamamı taşeon işçisi. Taşeronu ortadan kaldıracağız. Kamuda çalışan hiçbir işçi yaşamı boyunca asgari ücrete mahkum olmayacak.

Zonguldaklılara sesleniyorum. Kurultaydan sonra ilk iş Zonguldak’a gideceğim. Başbakan geçen gün ülkede yönetmekte zorlandı. Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Belaltı vurmazlar. Kasımpaşa ünvanını geri almak da Kasımpaşalılara düşüyor.

Birileri talimat veriyor bunlar yapıyor. Taşeron iktidara izin yok. Halk için halkla mücadeel edeceğiz.

Yatağa aç çocuk girmeyecek. Yolsullluğun, rüşvetin sonunu getirmek bize nasip olacak. Demokrasi çıtasını yükselteceğiz.

DGM’leri kaldırdılar, özel mahkemelerde aynıları yaptılar. Özel yetkili mahkemelere son vermek bize düşüyor.

Dubaiye gidip 1 milyar dolara ülkenin onurunu masaya sürdüler. Bütün kongre üyeleri dfüğmye basıyor. Uzun yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Yürüyüş değil iktidara koşuyoryuz.

Mustafa Kemal ve arkadaşları önce halk dedikler. İlk sözümüğz halak olacak halkla birlikte yürüyeceğiz.

CHP Kuvai Milliye demektir. Müdafayi Hukuk demektir. Anafartalar’dır, Conk Bayırı’dır, İzmir’de Hasan Tahsin, Lozan’da İnönü’dür, tuttuğpyunu koparırı. Erzurum’da Nene Hatu , Antep’te Sütçü İmam’dırç. Genelerinde bu vardır.

Değişimcidir ve devrimcidir. Değişimi ve devrimi sıoonuna kadatr gideceğiz. Korku imparatorluğu değil sevgiyi egemen kılacağız. Kardeşçe beraber olacağız.

Düşmanınız kindir diyen felsefeyi sonuna kadar götüreceğiz. Kardeşçe yaşayacağız. Kol kola omuz omuza mücadele edeceğiz. Açlığa yoksulluğa karşı demokrasi çıtasını yükseltmek için çalışacağız. Çaycısı, simitçisi, emeklisi ile tüm katmanlarla beraber olacağız.

Çalışmayan üretmeyen toplumlar haysiyetlerini, hürriyetlerini sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar. AK Parti ne diyor. Üretmeyin diyor. Birileri için Türkiye pazar mı? Yeniden üreten Türkiye’yi kuracağız. İstihdam katma değer yaratan bir ülke kuracağız.

AR-GE yatırımlarına destek olacağız. Uluslararası alanda rekabet edilecek. Bu konuda bürokratik engelleri kalıdracağız. Sanayici üretecek istihdam yaratacak. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek liseleri kuracağız.

Bu ülkede önce kendi sanayicinizi destekleyeceksiniz. Neden dışarıdan daha pahalı otobüs alıyorsunuz. Ortadoğuyu beskleyecek ovalırımız var. Bütün Türkiye’nin bu gerçeği bilmesi lazım.

Üreticinin ödüllendirildiği düzeni getireceğiz. Türkiye’nin en büyük sorunu nedir? İşsizlik. Üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 30′lara çıktı. İşsizlik sorunu çözüldü mü? Recep Bey’in çözümü var. Herkes bir işçi alsa sorun çözülür. Çünkü ekonomi nedir bilmiyor. Ekonomi bilmeyen birinin ülkeyi yönetmesine razı mısınız? O zaman bunları alaşağı etmeliyiz.

Her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok diyor Recep Bey. Fakir fukaranın gemileri mi var? Verdiği sözü tutmayan yiğit değildir.

30 insanımız canını yitirdi. Özelleştirdiğimiz fabrikalarda kapının önüne koyduk. O bölgede istihdam yaratacağız. Özel sektör fabrika kuracaksa sıfır faizle kredi vereceğiz. Mayınlı arazileri topraksız köylüye vereceğiz.

Recep Bey, işsizlik fonundan aldığın paranın ne kadarını GAP’a harcadın. Siyasetin odağına etnik kimliği ve inançları koyan siyaset bizim dostumuz değildir. Biz ayrışmanın değil beraber olmanın yanındayız.

Her etnik kimlikten vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Yurttaşlarımıza sesleniyorum, inançlarınızı sömürüp havuzlu villalarda oturuyorlar.

İnsan inançlarıyla ve etnik kimliğiyle baştacı edeceğiz. Refah devletini tabana yayacağız.

Emekliler ilk seçimlerde malulen emekli etmek zorundadırlar. Bir yasa çıkardılar, emeklilere milli gelir artışından para verilmez. Emekliler yeniden birinci sınıf vatandaş olacak. CHP iktidarında intibak yasasını mutlaka çıkaracağız.

Bugün 2 milyon esnaf can çekişiyor. Esnaf özü itibariyle sosyal demokrattır. Esnaftan oy istiyorum. Senin sonunu getirmek isteyene izin vermeyeceğim. Recep Bey bir mucize daha söyledi. Bu küçük bakkalar birleşip süperdmarket kursun diyor. Ben diyorum Recep Bey’e ekonomi bilmiyorsun diye inanmıyorsunuz. Meraklanmasın CHP iktidarında ekonomiyle iş görülecek.

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek denmez mi? Sen yoksulluğu nasıl gösterirsin. Bunlar sosyal devleti unuttular. (Devrimci Kemal sloganları) Halkın Devrimcisi olacağız. Halk için çalışacağız. Yoksulluğu tarlaya gömmek boynumuzun borcu. Bir tek çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunlar yurttaşlığı kaldırıp kulluğu getiriyorlar.

İşçiye, emekçiye, öğretmene söylüyorum. Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Bunları tanı tanı da büyü.

Hiç meraklanmayın.. AK Parti halka hesap verecek. Yoksulluğu nasıl çözeceksiniz… Bunun çözümü aile sigortasıdır. 102 sayılı sözleşme… 1971′den beri uygulanmıyor. Neden uygulanmıyor. Yoksulluğu sömürmek bunların marifeti. Yoksul, yoksulluğun giderilmesini isteyecek. Kim olursa olsun yoksulun yoksulluğunu gidermek bizim görevimizdir.

Recep Bey milli irade der. Yüzde 47 yüzde 60′ı temsil ediyor. Yüzde 13 irade gaspı var. Yüzde 10 barajı aşağı çekilecek. Söz veriyoruz.

Faşizme geçit yok. Demokrasi çıtasını yükselteceğiz. Demokrasi çıtası hukukun egemenliği ile sağlanır. Bağımsız mahkemeler ile sağlanır. Ama bir korku imparatorluğu yaratırsanız olmaz. Recep beyi kimse eleştiremiyor.

Yandaş Medya kavramından memnun musunuz. CHP iktidarında gerçek medya olacak. Besleme medya bitecek artık. Yandaş medya halkın sesi gözü kulağı değil, Sevgili Recep’in gözü, kulağı ve sesi. TRT’yi izliyor musunuz? Sizin her yaktığınız elektrikten TRT’ye pay gider. TRT’nin yeni adı Tayyip Radyo Televizyonu. Benim vergimle oturuyorsun haber vermiyorsun. Bunları yeniden kurmak bize nasip olacak.

İstanbul’un merdiven altı atölyelerinde binlerce başörtülü genç kız kayıt dışı çalışıyor. Bu başörtülü kızlara gideceğiz ben seni sigortalı yapacağım diyeceğiz. Bu bana oy vermez demeyeceğiz. Biz onların rantına değil sorunlarına talibiz.

Anayasa değişikliği ile yoksulluk işsizlik sorunu çözülmeyecek. Grev toplu sözleşme hakları çözülecek mi? Yargının sorunları var vatandaşın davaları uzun sürüyor, harç ücretleri mi yüksek bunu mu çözecekler hayır. Yandaş medyanın ardından yandaş yargı yaratacaklar.

Biz CHP iktidarında çağdaş, batı standartlarına uygun kültürümüzü özümseyen bir anayasaya yapacağız. Demokratik çıtayı yükselteceğiz. Gidelim referanduma vatandaşa dokunulmazlığı soralım. Neden gidemez. Çünkü yargı fobisi var Recep Bey’in…Ama söz CHP iktidarında dokunulmazlık kalkacak.

Ekonomik Soyal Konsey kurulacakmış. Zaten var böyle bir konsey ama toplanmıyor. Tam bir yıldır. Toplamazlar çünkü onların işine gelmez. Recep Bey birşey daha söyledi. Anamuhalefet partisi Anayasa Mahkemesi… Recep Bey ekonomi bilmiyor, hukuk da bilmiyor. Biz Fransız mahkemesine mi başvurduk. Türkiye Cumhuriyeti mahkemesine başvurduk. Kürsüye çıkıp Anayasa için söz vermedik mi? Recep Bey de aynı yemini etti. Anayasa hükümlerine aykırı iş yapılırsa ettiğimiz yemini çiğnetmezmiyiz. Bizim namusuzum şerefimiz bu kadar ucuz mu? Biz gideceğiz mahkemeye çünkü halkın çıkarını savunuyoruz Recep Beyin haklarını değil.

Siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Bu yasaları çıkaracağız ki, Ali Dibo’dan Adalet Bakanı, kalpazandan Başbakan olmasın.

Birileri fakir fukarayı dolandrıyorsa müsade edin ona da hesap soralım. Vatandaşın üç beş kuruşunun hesabını vermezseniz ne demokrasi ne çağdaşlık gelir.

Mağdur edebiyatını hazmedemiyorum. 7 yıldızlı otelende tatil yapar adam mağdur. 5 yıldızlı otelde düğün yapar adamcağız mağdur. İşsizlik, yoksulluk var… Recep beye bir uçak yetmiyor ikincisini alıyor gene mağdur. Çocuğunu ABD’de okutur çocuğuna iş adamı para verir adam mağdur. Yoksullar, kağıt toplayanlar, atnamayan öğretmenler mağdur değil mi?

Türkiye’nin dış politikası… Satranç gibi. Hamleleri göreceksin. Yılların alınteri var orada. Siz gidip imza atınca sorun çözülmüyor. Kıbrıs’ı gördünüz. AK Parti’nin getirdiği iktidarı sandığa gömdü. Şimdi sıra burda. Kıbrıslıların yaptığı gibi sandığa gömeceğiz bizde. Bunlar dış politika değil. Bunların hukuktaki adı vatana ihanetir.

CHP’nin ikinci başkanı benim yenilgim en büyük zaferimdir demiştir seçimleri kaybettiğinde. Evet. Bu ülkeye demokrasi getirdik. Parti içi demokrasiyi de getireceğiz. Parti içi demokrasi ile bu ülkeye demokrasi örneği olacağız.

Bir yürüyüş başlattık. Temiz Türkiye yürüyüşü. Bunu yakalayacağız ve herkesi kucaklamak zorundayız. Bunlara inanan bütün vatanseverleri, inancı etnik kimliğ ine olursa olsun eğer soyulmaktan bıktıysa CHP çatısı altına gelsin. Önce birleşeceğiz.

Halk için politika yapacağız. Beraber kazanacağız halk için bölüşeceğiz. Benimle değil Türkiye bizimle gurur duyacak. Ben değil biz varız.

Bu Kurultay iktidar yürüyüşü dedik. arkadaşlarımız çağımız iletişim teknolji çağı bu iktidar yürüyüşü edğil iktidar koşusu dediler. Bu koşuya hazır mısınız. Siz hazırsanız ben de hazırım hep birlikte koşacağız. Bir sloganımız olacak,Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine yürüyeceğiz..

Paylaş.

1 Yorum

  1. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye sizinle gurur duyuyor ama ak parti ile kim gurur duyuyor bilemem.

    Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’de halk daha çok düşmeden onlara ellerinizi uzatın, uzatın ki halk kendisine gelsin.

Bir Cevap Yaz