Sinan Çetin Sözleri

Gönder Pinle Telegram Tumblr LinkedIn +

Ben insanların ve toplumların hayatlarına müdahele edilmemesinden yanayım. Müdahale ettiğiniz noktada onları mutsuz etemek durumunda kalırsınız.

Film yönetmenliği sözü olan her sanatçının sözünü söyleyebileceği en olanaklı alandır.

Hiçbir düşünce kutsal değildir. Bütün düşünceler gelişir ve değişir. Eğer gelişmeyen ve değişmeyen bir düşünce varsa, çoktan bitmiş, ömrünü tüketmiştir. Sadece embesiller fikir değiştirmez.

Politikanın gazetelerin birinci sayfasından düşmeyişinin, hayatımızın tam ortasında olmasının nedenini Ankara’nın hantallığına bağlıyorum. Bir ülkede gelişen hayata uygun yasalar çıkmazsa, başkentin kanunları manasızlaşıp hayatın karşısına dikiliyor.

Bir gün ülkede devletin kutsal sayılması gerektiği ve bireyden daha önemli olduğu teranesi sona ererse, rahat bir nefes alacağız.

Dünya bizi kurtarma ve iyilik yapma aşkıyla dolu insanlar tarafından hep kana bulandı. Tarihteki bütün savaşları içi iyilikle dolup taşan, kendini bir dava uğruna feda ettiğini düşünen kurtarıcılar çıkardı.

Dolayısıyla kadınla ilgili ayrı bir dünya olmamalı. Ayrı bir sorun, ayrı bir gelecek ayrı bir geçmişi yok kadının. Bu anlamda hiçbir zaman feminizmi anlamadım.

Ayn Rand’ın ‘The Fountainhead’i iyi okumuş olsaydı, Türkiye’de hiçbir ideoloji aklın önüne geçemez, bu ülke inanç dolu militanların cenneti olacağı yerde meslek sahibi insanların ülkesi olurdu. Bir işi iyi yapmak, işine saygı duymak, o işi başarmak bu kadar aşağılanmaz, insanlar yaptıkları işten, üretmekten ve para kazanmaktan utanmazdı.

Paylaş.

1 Yorum

  1. Aşk;

    Kimi zaman uğruna canını verebileceğin,
    Kimi zaman ise bir kalemde silip atabileceğin şeydir,
    Diyenlere söyleyenlere sesleniyorum aşk acımasızdır.

    Aşk hoşlanmaktan değil onu gerçekten ölesiye sevmektir,
    Aşk avını yakalayan bir kaplan gibidir avını yakalar ve ona hayatının en büyük acısını çektirir.

Bir Cevap Yaz