Bilgisayar ile ilgili Sözler

Gönder Pinle Telegram Tumblr LinkedIn +

Artık bir insanın önüne bir bilgisayar koyarak onu daha üretici yapamıyoruz. O günler geride kaldı.

Birçok ülkedeki bilgisayar sayısı, yönetici sayısının neredeyse dört katı kadardır.

Çalışanlarınızın eline güçlü bilgisayarlar verdiğinizde, firmayı güçlendirecek yeni yollar üretebilirler ve hiç beklemediğiniz bir sinerji yakalayabilirsiniz.

Dünyadaki en tehlikeli üç şey: 1) Elinde lehim makinesi olan bir programcı. 2) Yazılımla çalışan bir donanım. 3) Aklına fikir gelen bir kullanıcı.

Ev bilgisayarları devrimi ile birlikte ortaya çıkan en iyi şey, insan mantığının sınırlı olduğunun anlaşılmasıdır.

Bazı insanlar yeni bir program öğrenmek konusunda çok heveslidir. Bazıları ise çabuk sıkılırlar İyi yöneticiler her iki ihtimali de göz önüne alıp, çalışanların istediği programları seçmesini sağlamalı ve onlara çalışmaları için gerekli zamanı tanımalıdırlar.

Programcılığın doğasında herşey olduğu gibidir. Bir hatanın boyutu ile ona neden olan şeyin ilgisi yoktur.

Yaratıcı bir iş adamına bilgisayarlarla ilgili birşey öğretmek, bir programcıya iş hayatını öğretmekten çok daha kolaydır.

Bilgisayarlar iş hayatımızı değiştirdi. Artık bir bahane aramak yerine “Bilgisayarımız arızalandı” diyebiliyoruz.

İnsanların evlerinde bilgisayar bulunması da ne demek. Bence hiç kimsenin evine bilgisayar sokmak için herhangi bir geçerli nedeni olamaz.

Bilgisayarlar hata yapmayacak kadar akıllı değillerdir. Bilgisayarlar aptaldır. Hızlı ve verimli aptallar… Bir bilgisayarın aklına hiçbir zaman hiçbir şey gelmez.

Geleceğin fabrikasında sadece iki canlı olacak; Biri insan diğeri de köpek. Adamın görevi köpeği beslemek, köpeğin görevi ise adamın hiçbirşeye dokunmamasını sağlamak.

Bilgisayar devrimi dünya tarihinde yaşanan en sesli devrimdir Komik olan; onun etkilerini hala küçümsememiz.

İnternete bağlı, hatasız, gelişmiş bir bilgisayarın karşısında oturuyor olabilirsiniz. Ama sırt ağrınız sizi öldürürken ne kadar işe yarar?

Birçok firmanın güzel, kaliteli bilgisayar sistemleri vardır ve onlar ile hergün yeni problemler üretirler.

Yazılım firmaları yazılımlarını daha kullanıcı-dostu yapmaya çalışıyorlar. Şuana kadar tek yapabildikleri ise üzerilerinde “kullanıcı-dostu” yazan broşür ve etiketler basmak oldu.

Bilgisayarlar beş yıl içinde iyi bir araştırma görevlisi kadar iyi bilgi toplayabilecekler.

Eskiden insanlar ağır şeyleri taşıyabilmek için öküzleri kullanırlardı. Eğer bir öküz taşıyamazsa öküzü büyütmeye çalışmadılar, iki öküz kullandılar. Bu yaklaşım bize birşeyi gösteriyor. Eğer daha çok bilgisayar gücüne ihtiyacınız olursa, cevap daha iyi bir bilgisayar değildir. Bir bilgisayar daha almaktır. Bilgisayar ağları kurmalıyız.

Bilgisayar dünyasındaki her patlama, insanların daha farklı programlar yapabilmesini sağlayan programlardan kaynaklanır.

Microbilgisayar işinde olmak uçurumun 1 metre yakınında saatte 90 km hız yapmak gibidir.

Bir bilgisayar kötü bir yöneticiyi iyi bir yöneticiye dönüştüremez. Kötü bir yöneticiyi hızlı, iyi bir yöneticiyi ise çok hızlı yapar.

“Programlama” aynı “sevgi” sözcüğü gibi sonsuzluğu ifade eden bir sözcüktür.

Bir insan uzay gemisinin içine koyulabilecek en iyi bilgisayardır aynı zamanda üretimi de çok kolaydır.

Kalemin yazıyı kontrol edemeyeceği gibi, bilgisayarlar da kararları kontrol edemez. Ama kalemsiz yazmaya çalışmanın da hiçbir avantajı yoktur.

Bir bilgisayar ondan yapmanızı istediğiniz şeyi yapar, ama bazen aklınızda olandan çok farklı şeylerle karşılaşabilirsiniz.

İnsanlar bugünün hızlı düşüncelerinin yarın için yavaş kaldığını öğrendiklerinde, bu onlar için bir şok olacaktır. Ama yarının düşücelerini bugün üretmek, geleceğin yaşam tarzı olabilir.

Bilgisayar teknisyenlerinin çoğu hiçbir şeyi basite indirgemez. Tersine herşeyi olduğundan daha zor göstermeye çalışırlar. Olanları sadece kendilerine özgü bir dille ifade edip yapmakta oldukları şeyi bilmenizi engellerler.

Kişisel bir bilgisayar, zekamızın bir parçası olarak bize destek olan araçtır.

Bir sonraki büyük patlama genetik ve bilgisayarın birleştirildiği gün olacak. Organik bir bilgisayardan bahsediyorum.

Şuan bilgisayar teknolojisinin hangi seviyede olduğunu gerçekten umursamıyorum çünkü bugünkü durum birkaç ay sonra tamamıyla daha farklı ve yine birkaç ay sonra bir öncekinden daha faklı olacak.

Yazılım ve donanım arasındaki fark nedir? Programlar ve makineler arasındaki farktır. Uzun ve komplike bilgi serileri ile bu serileri uygumaya koyan makineler arasındaki farktır. Bana göre bir telefon kablosu yoluyla iletebildiğimiz herşey yazılım ve diğerleri de donanımdır. Bir piyano donanımdır ama notalar yazılımdır. Telefon donanımdır ama bir telefon numarası yazılımdır.

Paylaş.

Bir Cevap Yaz